website header

logo-stimon

Afbeelding Wilhelmina

Naam: Piet Greben
Charter of privé: Privé
Schip: Wilhelmina
Haven: Harlingen
Telefoonnummer: 0582882520

 

De “Wilhelmina” is een voormalige visserijvaartuig van 20 meter lang en 5 meter breed, goed uitgerust voor het duiken op zee.

Het vertrek is altijd vanuit Harlingen, ons vaargebied is dan ook hoofdzakelijk ten noorden van de Waddeneilanden, ook belanden we wel eens voor de Noordhollandse kust.

Het doel is meestal één der vele scheepswrakken op de zeebodem,o.a. oude vrachtschepen en vaartuigen van rond beide wereldoorlogen.

Het varen gebeurt hoofdzakelijk in de weekenden en vakanties, het is tenslotte hobby, door de week moet er ook nog worden gewerkt.

Voor het varen en het wrakduiken is er een uitgebreide (nautische) uitrusting aan boord, zoals (D)GPS navigatie-ontvangers met elektronische zeekaart en AIS, Radar, (schrijvende)dieptemeter, Forward Looking Sonar, Marifoon, Porto(mari)foon, Stuurautomaat, Boegschroef, 230 Volt netspanning(gemakkelijk voor het opladen van duiklamp en mobiele telefoon). Een side-scan Sonar wordt geinstalleerd met een volgende werfbeurt.

De veiligheid is o.a.verder gediend met een standby rubberboot, duiktrap, (opblaasbare)reddingsvlotten, reddingsbanden, zwemvesten, vuurpijlen, zuurstofvoorziening, EHBO uitrusting, AED(defibrilator), noodzender(epirb), brandblussers, touwwerk enz.

Voor het flesvullen zijn er drie Bauer K-14 duik-compressoren aan boord met een gezamelijke capaciteit van 600 L /min, zowel LUCHT als NITROX(rond 32%).

Er zijn twaalf vaste slaapplaatsen en voldoende leefmogelijkheid voor een aantal dagen verblijf aan boord.

We zijn hoofdzakelijk weekenden op pad, waarbij we soms op één van de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling of Texel overnachten. We gaan zoveel mogelijk op een rustige plaats voor anker, een enkele keer op volle zee als het windstil is.

Alle mogelijkheden zijn een attactie op zich.

Voor het vlotte verloop van de duik en de veiligheid van alles en iedereen, is het belangrijk zoveel mogelijk een vaste club ervaren duikers/matrozen aan boord te hebben, maar er is voor nieuwelingen altijd ruimte zolang de boot niet vol is.

Als de weersverwachting en/of golfhoogte ons niet aanstaan, wordt er niet uitgevaren, dit bepalen over het algemeen pas op het laatste moment, op de dag van uitvaren, veelal aan de hand van de locale weersverwachting van de Kustwacht-Brandaris op Terschelling en de verschillende internet-weerstations.

We duiken voor ons plezier, dat staat voorop.