website header

logo-stimon

Foto Serenity

Naam organisatie: Serenity Diving
Charter of privé: Prive
Schip: Serenity
Haven: Lauwersoog
Aantal opvarenden: Ongeveer 10
Telefoonnummer:
Website: www.serenitydiving.nl
e-mail: info@serenitydiving.nl

Je bent van harte welkom bij “Serenity Diving”
Als we duikers aan boord hebben die nog geen ervaring hebben op de Noordzee, dan gaan we vaak in overleg naar de wrakken toe die wat dichterbij en minder diep zijn. Een wrak die we dan bijvoorbeeld aandoen is de “Bayern”, een mooie intacte “Vorpostenboot”. Dit wrak is nog in goede staat en overzichtelijk om op te duiken. Ook valt de diepte relatief mee, zo tussen de 14 en de 16 meter. Je hebt een lange nultijd en er valt heel veel te zien.
De “Serenity” waar we mee op stap gaan is een scheepje gebouwd voor het zeevissen, maar met een zeven meter lang achterdek ook prima ruimte voor 7 a 8 duikers. We maken er zoveel mogelijk een weekend van, varen bijvoorbeeld vrijdagavond al uit, overnachten op het wad bij Engelsmanplaat of Rottummerplaat en proberen gevarieerd te duiken en te onderzoeken.
Voor het varen en het wrakduiken is er een uitgebreide uitrusting aan boord, zoals GPS, navigatie-ontvangers met de nieuwste elektronische zeekaarten en side-scan sonar, marifoons, boegschroef, hekschroef, radar, autopilot, 230 Volt, compressor met mogelijkheid tot 300 bar en nitrox naar wens tot 40 %.
Mocht de wind duiken op de Noordzee niet toelaten, wijken we wel uit naar het Wad of het Lauwersmeer voor sonaronderzoek en zo mogelijk een aansluitend een duikje om onze bevindingen verder te onderzoeken. Ook een mooie manier om met wrakduiken vertrouwd te raken.
Daarnaast geven we de specialisatie wrakduiken van de NOB. In 2016 doen we samen met de RCE een sonaronderzoek op de oude “Rede van Paesens” en bij Smeriggat.
We horen graag van je,
Groet,