Bernicia

logo-stimon

Foto Bernicia

Naam organisatie: Duikteam Bernicia
Charter of privé:
Schip: Bernicia
Haven: Scheveningen
Aantal bemaningsleden:
Telefoonnummer: 06-11905227
Facebook: https://www.facebook.com/#!/
groups/206638352689980/
e-mail: Bernicia@ziggo.nl

 

Duikteam Bernicia is een kleine duikvereniging voor wrakduiken op de Noordzee. We zijn trotse eigenaar van ons eigen schip de “RV Bernicia”.
De Bernicia is een 16 meter stalen hektrawler, gebouwd in opdracht van de Universiteit van Newcastle voor visserij onderzoek maar nu volledig ingericht voor duiken met o.a. brede banken, ruim achterdek, vaste duiktrap, stand-by boot en we vullen Nitrox aan boord tot 300 bar.

We duiken voor onze lol en het avontuur. We maken reizen op de Noordzee met duiken naar bekende en onbekende wrakken.
Ervaren Noordzee duikers die willen meedraaien en meehelpen in ons team kunnen zich bij ons aansluiten.

Ons schip biedt plaats aan max. 10 duikers met dubbelsets en duikkoffers. Voor deze duikers biedt ons schip een keuken, een toilet, 10 slaapplaatsen, een gezellige stuurhut, 220V en 380V. We vullen Nitrox met behulp van een membraan systeem. De duikfles hoeft daarom niet vooraf Oxygen-clean te zijn. Tussen de duiken rusten we op onze slaapplaatsen, maar met mooi weer zonnen we op het bovendek, zwemmen we om de boot of vissen we op kabeljauw boven het wrak.

Voor de navigatie maken we gebruik van elektronische zeekaarten, autopilot, elektronisch en magnetisch kompas, 3 onafhankelijke GPS systemen, radar, marifoon, 2 dieptemeet systemen en sidescan sonar.

De veiligheid wordt geborgd door het schip MCA klasse II tot 60 zeemijl maar ook door onze noodvoorzieningen, stand-by boot, reddingsvlot, redvesten, en aparte overlevingspakken..